Poynter ve Medya Derneği işbirlikli online eğitim projesi gazetecilere tanıtıldı

Gazetecilik eğitimlerini online ortama taşımadaki başarısı ve deneyimiyle bilinen ABD’li Poynter Enstitüsü yetkilileri, Medya Derneği’nde yapılan toplantıda Türk gazetecilerle buluştu. Toplantının ana başlığı; Medya Derneği ve Poynter Enstitüsü işbirliği ve ABD Başkonsolosluğu’nun desteği ile önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan online eğitim projesinin detaylarıydı.

Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Poynter yetkililerinden Howard Finberg, dersleri sadece Türkçe’ye çevirmekle yetinmeyeceklerini, lokalizasyon çalışmalarının dersleri adapte etmede büyük rol oynayacağını ifade etti. Online derslerin hedefinin bireyler olduğunu vurgulayan Finberg,  “Kurumların bizi desteklemesini, çalışanlarını eğitimlerimize yönlendirmesini isteriz elbette ama hedefimiz bireyler. “ dedi.

Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel, bu projeyle gazetecilik eğitimi almak isteyip fiziki ve coğrafi imkansızlıklar sebebiyle bunu başaramayan kişilere ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ergürel konu hakkında, “Bu projenin en büyük  amacı teknoloji sayesinde herkesin gazetecilik eğitimi alabilmesi. Kars’ta ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşayan birinin hatta Dünya’nın herhangi bir yerinde yaşayıp da Türkçe konuşan herkesin bu online eğitimden yaralanmasını sağlamak.” dedi.

Poynter Enstitüsü Etkileşimli Öğrenme Direktörü Vicki Kruger “habercilik” konusuna çok önem verdiklerini,  online derslerde bu başlığın her mecraaya göre açılımının yapıldığını belirtti. Derslerin ders süreci bittikten sonra da internet ortamında kalacağını belirten Kruger, projenin bu açıdan “Internet var oldukça yaşayacak bir eğitim projesi” olacağını ifade etti.

Poynter Enstitüsü Eğitim Ortaklıkları ve İşbirlikleri Direktörü Howard Finberg, Poynter Enstitüsü Etkileşimli Öğrenme Direktörü Vicki Kruger, ABD Başkonsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Craig Dicker, Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel, Medya Derneği Proje Direktörleri Rana Şenol ve Erge Özcan, Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış Soydan, Samanyolu TV Marka Direktörü ve MarsTAB Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Akın Emre Karagülle, NTVMSNBC.com Haber Müdürü Kürşat Özmen, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Özgür Bolat, Today’s Zaman’dan Gazeteci / Yazar Yonca Poyraz Doğan, Today’s Zaman’dan Özgür Küçük toplantıya katılan isimler oldu.